Aangekomen in Nepal!

Hallo allemaal,

Hier mijn eerste teken van leven vanuit Nepal! De vluchten verliepen eigenlijk allemaal erg goed. In Londen had ik Lotte al meteen gevonden en na wat wachten bij de bali van Kingfisher was ook Lotte ingechecked. Daarna even wat gedronken en gegeten op Londen Heatrow en toen richting het vliegtuig, op weg naar New Delhi! We konden naast elkaar zitten, al heb ik het grootste deel van de vlucht proberen te slapen, met de nadruk op proberen want het 2,5 jaar oude jongetje naast ons dacht daar heeeel anders over! Uiteindelijk aangekomen in New Delhi waar we al vrij snel doorvlogen naar Kathmandu. Eenmaal in Kathmandu aangekomen werden we natuurlijk belaagd door taxichauffeurs, maar ondanks dat Arnold er niet was om ons op te halen, waren we met het busje van het hostel waar we zouden verblijven vrij snel onderweg naar het hostel. Vanuit de auto, die door allerlei hobbelweggetjes scheurde, zag het er een beetje uit als een mengelmoes tussen Bali en Gambia en ik was dus ook al vrij snel gewend. Voor Lotte was het meer een cultuurshock! Het hostel is prima; de kamers zijn niet geweldig, maar we hebben een lekkere WARME douche, een normale wc die niet stinkt en iets wat harde bedden. De tuin van het hostel is super en je hoort hier niets van het lawaai en getoeter van de rest van Kathmandu. We hebben meteen maar even een Nepalese simkaart aangeschaft (nummer heb ik hier even niet; ik zou zeggen ask mum/william) en daarna hebben we heerlijk gegeten in de tuin van ons hostel. We lagen al vrij vroeg in bed, nog niet helemaal gewend aan het tijdsverschil en moe van de reis. Na anderhalf uur slapen was ik dan ook klaarwakker en miste ik William toch wel heel erg... waar ben ik aan begonnen ;) neej hoor inmiddels weer vol goede moed na een dagje Kathmandu. Vanochtend eerst ontbeten bij een bakery, waar we heel enthousiast een croissant en een chocoladebroodje hadden besteld en na het chocoladbroodje allebei uit elkaar klapte. Terwijl we daarheen liepen hebben we ons even verbaasd over de mode hier, vooral de backpackers lopen er hier heel charmant en DIK aangekleed bij met fleech over fleech en daaroverheen dan een zwembroek... dus we moeten ons duidelijk nog even aanpassen geloof ik! Na het ontbijt hebben we even lekker in het zonnetje gezeten en een boekje gelezen in de tuin en daarna waren we even gaan wandelen naar Durban Square, waar we onmiddelijk een Nepalese Bass achter ons aan hadden... hij vertelde ons dat de enige levende godin (een meisje van 5!) om 16.00 uur zichtbaar zou zijn, dus dat wilden we eigenlijk wel zien. We hadden alleen wel een afspraak met de man die ons ticket naar Biratnagar zou regelen om 14.00 uur dus we moesten eerst terug. Nadat we ons ticket voor de vlucht hadden gekregen (we vliegen morgen om 13.00 uur) gingen we in de riksja richting het plein.. dat was een hele belevenis! We gingen in noodtreinvaart over een giga hobbelige gaten weg al stuiterend richting het plein... echt een aanrader trouwens tenzij je erg gestelt bent op comfort ;)! Daar aangekomen stond Parkash ons natuurlijk op te wachten (volgens mij beweegd die gewoon niet de hele dag) en konden we niet om hem heen. Na een tour van 4 uur (!) weten we nu alles over de tempels en het Hindu geloof en het was echt heel erg leuk. Natuurlijk veel te veel betaald aan hem, maar ach heeft die man ook een goede dag ;)! Ik zal kijken of ik nu de foto's al kan uploaden, maar we hebben hier al 2 dagen geen stroom dus het kan zijn dat mijn laptop het straks opgeeft. We hebben ons vandaag iig niet verveeld en gaan zo lekker slapen. Morgen wacht het werk op ons in Biratnagar!

Groetjes van mij uit Kathmandu

mamsje

ha meissie
lig ernstig in conflict met de telfort maar tot nu toe willen ze me niet begrijpen geloof ik;) heb mail van arnold gekregen en hem jouw telefoonnummer gestuurd dus hoop dat ie nog belt. heb je de weblog van Marij nog gezien, zijn er nu ook. gefeliciteerd met je huisje he, dikke kus, mamsje

Iris

Ooh, jullie hebben je huisje gekregen! Top zeg, eindelijk dan toch geluk, al komt het misschien een beetje slecht uit nu, maar dat mag de pret niet drukken. ;) Heel erg gefeliciteerd!
Mooi verhaal weer, fijn dat jullie het goed maken. Heel veel plezier in Biratnagar!