Saaaaie dag at the office

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer vanaf het kantoor van de NLR in Biratnagar. Gister zijn onze vertalers begonnen met het vertalen van de vragenlijsten voor ons onderzoek en hebben wij ze geholpen als ze de Engelse termen niet helemaal begrepen. Verder hebben we ons onderzoeksvoorstel naar de ethische commissie in Kathmandu gestuurd... hopelijk komt de toestemming voordat we gaan publiceren.. voordat het onderzoek begint is nergens voor nodig volgens onze begeleider! Vandaag hebben we een beetje een saai dagje. Onze vertalers gaan alle vragenlijsten in het Nepalees uittypen en dan laten controleren door onze begeleider. Wij kunnen geen Nepalees natuurlijk, dus voor ons is er niet veel te doen. Morgen of overmorgen gaan we met onze vertalers shoppen voor alles wat nodig is voor het veldwerk (tas voor hun, paraplu voor hun tegen de ZON, potloden, pennen, mappen e.d.) en dan kunnen we hopelijk maandag echt beginnen!

Verder begin ik al echt in te burgeren hier. Toen er gisteren 2 blanke mensen voorbij kwamen op het terrasje waar we zaten, hoorde ik mezelf zeggen: Kijk nou eens! Dat is ongeveer de reactie die wij hier ook van iedereen krijgen... mensen vallen bijna van hun riksja omdat ze je nastaren over het algemeen! Op de weg van het kantoor naar ons guest house beginnen mensen ons nu te herkennen en good morning of hello te gillen en dan worden ze helemaal blij of gaan heel hard lachen als je iets terug zegt! Oja nog even voor William, neej het guest house valt niet uit elkaar... al ben ik wel erg goed in het slopen van dingen zoals gewoonlijk. De ventilator is dezelfde dag nog gemaakt, dus ze hadden begrepen wat mijn mooie armgebaren betekenden. Toen ik 's middags terug kwam en mijn kamer deur open deed stonden er 3 mannetjes op 1 stoel intelligent naar de schakelaar van de ventilator te staren en even later deed hij het nog ook! Dat zou je in Gambia niet hoeven proberen... daar hebben ze altijd alleen last van 'a problem'! Verder zijn ze vandaag verder gegaan met het schilderen van het guest house en zelfs mijn deur is vanochtend geplamuurd dus het wordt helemaal al nieuw ;)! De rijst als avond eten zijn we alleen lichtelijk zat en dus gaan we vanavond maar vragen of we voor de afwisseling naan mogen... want rijst en elke dag dezelfde saus is niet echt goed voor je eetlust! Het ontbijt was vanochtend helemaal door hun zelf veranderd, ipv wentelteefjes hadden we ommelet met toast! We zijn wel op water rantsoen, want eerst kregen we allebei een fles maar nu nog maar 1 met 2 glazen. Misschien heeft dat iets te maken met het feit dat er 5 open flessen water in mijn kamer stonden ;)! Nou dat was het wel weer... voor iedereen die de foto's wil zien (want die staan er gewoon op hoor!) dan moet je even bij foto's kijken bovenin en er staat ook 1 filmpje bij videos!

Ianthe

Anna

Nichie! Ik lees je verhalen altijd weer met een grote lach op mijn gezicht..haha..zie het allemaal helemaal voor me! :) Leuk dat je zo vaak blogt. Bij mij in huis is de SLS ook al weken aan het schilderen, en het gaat nog wel weken duren ook, dus wat dat betreft kunnen we handjes schudden. Je bent nog niet high geworden van de verfluchten? xx

Ianthe

Neej high nog niet want onze kamers blijven tot nu toe bespaard en in de kamer staat de ventilator de hele dag aan en het raam open want anders wordt het veel te warm! Heb net even before and after fotos gemaakt van het schilderen.. ga ik er op zetten als ik morgen weer gratis internet op het kantoor heb want dit is van mijn telefoon en dat kost me wel wat (5 cent ofzo voor hyves, mail en facebook checken dus valt nog wel mee hoor) en het is niet zo erg snel. Vandaag hebben ze zelfs 2 borden geinstalleerd met de naam van het guest house dus het wordt hier helemaal hip! Net gevraagd of we naan mochten bij het eten maar dat kon niet... grote kans dat het er toch is vanavond want gister heb ik het gezien op iemand zijn bord! Engels is af en toe nog een beetje een probleem ;) maar kan inmiddels al een paar woorden Nepalees dus komt helemaal goed! xx