Al een kwart gedaan....!

Hallo allemaal,
Hier alles nog steeds goed. Het is hier inmiddels ontzettend heet geworden. Ik denk wel tegen de 40 graden en dat betekent dat als je iets wilt gaan doen of er alleen maar aan denkt, je het al warm krijgt! Ik heb inmiddels een kwart van de mensen geïnterviewd in 4 dagen. Onze assistenten zijn nu al 3 dagen bezig met het uitschrijven van deze interviews. Hopelijk zijn ze vandaag klaar en dan kunnen we morgen weer naar een volgend dorpje, waar we weer 30 mensen gaan interviewen. Als dat gedaan is ben ik al op de helft! Morgen is er een festival hier, maar dat schijnt niet gevierd te worden in het dorpje waar we naar toe gaan. Donderdag is het de eerste dag van het nieuwe jaar hier, 2068! Dan kunnen we niet naar het veld omdat veel mensen naar hun familie gaan om hun een goed nieuw jaar te wensen. Hopelijk zijn we zondag dan klaar in het veld en kunnen we weer gaan uitwerken. Verder heb ik niet veel beleefd. Er is niet heel veel te doen in Biratnagar zelf dus heb ik mijn tweede boek inmiddels uit en zitten we veel op het enige terrasje wat we tot nu toe hebben kunnen vinden. Vrijdag zijn we nog even gaan shoppen. Behalve hele winkels vol met dingen waarmee ik op zeker de lelijkheidsprijs zou winnen heb ik nog niet echt iets gevonden wat ik daadwerkelijk zou willen hebben. Wel nagelak gekocht voor maar liefst 25 cent en daar helemaal zelf mijn nagels mee gelakt zaterdag. Na 3 pogingen zat het er zowaar goed op, hopelijk blijft het weer even zitten nu! Ze zijn hier nu druk bezig met het ophangen van de nieuwe kalenders (gelukkig gesponsord door de Leprastichting dus er staat behalve de Nepalese datum ook onze datum op!) en ik ga Prava maar eens aansporen om hard door te werken vandaag.
Ianthe

william

Hey lieverd, jammer dat de slippers bij de hema AK uitverkocht waren, maar je had toch nog een paar in brussel gekocht? Het tempo in je onderzoek zit er goed in! Nu volhouden en dan kun je tevreden naar je nieuwe huisje gaan. Mis je en veel succes daar. Dikke kus van mij.

Oma schrijft;

Lieve Ianthe, Ix geniet zo van je verhalen.Het lijkt me moeilijk om via een tolk te moeten interviewen,je moet er wel geduld voor op brengen, zeker met die hitte.Nog bedankt voor je kaart met die schattige kindertjes. Ik had je trouwens best in de modder willen zien dansen in dat vorige dorpje, om fe gillen.....Vandaag komt Alice weer thuis.Gelukkig voor haar schijnt de zon volop, dan is het verschil met Gambia niet zo groot. Nou, werk plezierig en geniet van alle festivals. xnuffel oma.