Verbrand en aangevallen door een aap... maar verder heerlijk aan het genieten!
Hoi allemaal!
Alweer een kort berichtje van mij! Gisteren zijn we inderdaad naar de apentempel geweest. We hadden bedacht dat we de volgens de Lonely Planet 'easy stroll' naar de tempel gingen doen ipv een taxi te nemen naar de tempel. De wandeling begon inderdaad easy totdat de tempel in zicht kwam en bovenop een heuvel bleek te liggen. De wandeling naar de poort richting de tempel viel reuze mee en daar zaten al meteen een heleboel aapjes, waar we natuurlijk een hoop foto's van hebben gemaakt. Toen we dachten dat we er waren, kwamen de pelgrimstrappen in zicht! 350 traptreden steil naar boven! Toen we bijna boven waren en in totale trans om de top te halen werden we tot 3 keer aan toe geroepen door een bewaker, want het bleek dat we een ticket moesten halen! We waren gelukkig niet de enige... de volgende toeristen kwamen in dezelfde trans voorbij zonder de bewaker te horen! We waren sowieso goed voorbereid op pad gegaan... allebei op teenslippers en ik was mijn zonnebril vergeten en insmeren... oja das misschien ook wel handig als je op 1500m zit en de zon de hele dag schijnt! We staken en steken nog steeds enorm af hier van de gemiddelde toerist. Je hebt hier namelijk 2 soorten... de verlopen hippies met hele vieze dreadlocks en kleding waarvan je scheel wordt en die ze minstens tien jaar geleden misschien passend gekocht hebben, maar die nu verwassen en te klein is... en dan hebben we nog de oudjes in camouflerende afristbroeken en natuurlijk Teva's! Lotte en ik hebben besloten dat we bij geen van beide groepen willen horen.. dus we proberen ons nog steeds enigzins modieus te kleden en vooral geen Teva's aan te trekken! De apentempel was toen we eenmaal boven waren erg mooi en ook het uitzicht over Kathmandu was super. Na heel veel foto's gemaakt te hebben, gingen we weer naar beneden.... daar had ik echt de slimste actie van mijn leven! Ik dacht een heel schattig klein aapje op de foto te zetten, niet eens van zo heel dichtbij! Toen echter mijn camera een geluid maakte omdat ik afdrukte, kwam moeder aap woest op mij af en gaf me een enorme duw opzij! Ik schrok me echt helemaaaaal dood en gilde het uit tot grote hilariteit van de Nepalese mannen, die toe hadden gekeken hoe ik de foto aan het maken was (natuurlijk niet even mij waarschuwend voor boze moeder aap!). Vervolgens hebben ze ons wel heel lief omsingeld terwijl we naar beneden liepen, zodat er geen aapjes meer naar me toe kwamen, terwijl ik mijn gigantisch adrenaline stoot aan het verwerken was! Na de apentempel hebben we een heerlijke mangosmoothie gedronken en toen gingen we op zoek naar een goede massage. Ons hotel had een spa aangeraden (er zit er op elke straathoek 1 dus dat kwam mooi uit!) en daar hebben we dus meteen maar een afspraak gemaakt voor die avond. Na een heerlijke ontspannende massage en een hele lekkere warme douche die je met een soort Nepalese thermostaatkraan (een soort geiser die aangaf hoe warm het ging worden!) op temperatuur kon draaien. Daarna pizza gegeten bij een heel goed Italiaans restaurant met een wijntje en cassata toe en toen half ontploffend naar huis, want het was zoooo lekker dat we ietsiepietsie te veel gegeten hadden! Vandaag zijn we na het ontbijt richting Patan gegaan. In Patan was het zo goed als toeristenvrij, terwijl dit toch 1 van de bezienswaardigheden in de buurt van Kathmandu is. We hebben alle mooie tempels bekeken en even lekker geshopt en zijn toen weer terug richting ons hotel gegaan in een taxi die 100 rupees goedkoper was dan op de heenweg, omdat, bleek tijdens de rit, de stoel waarop ik zat los zat! Elke keer als ie remde schoof ik gezellig door de auto! 's Middags hebben we bij een restaurantje vlakbij ons hotel lekker wat gedronken en een boekje gelezen en later zijn we nog even gaan wandelen en kwamen we natuurlijk weer bij de winkels uit, waar ik dit keer echt weer teveel souveniers heb gekocht! We hadden bedacht dat we al onze souveniers hier in de luggage storage achterlaten, maar als ik zo door ga, krijg ik het straks nooit meer mee naar Nederland! Morgen is er hier waarschijnlijk een staking (morgen is morgen dus ' nobody knows what happens tomorrow!') dus het is afwachten wat er open is en wat niet. Maandagochtend gaan we om half 7 's ochtends richting Chitwan National Park! Dat was het wel weer voor nu. Ik heb er ook bijna 100 nieuwe foto's opgezet onder Kathmandu en Biratnagar.
Ianthe
Hopelijk krijg ik nu wel een kaartje van je, die vorige is nooit aangekomen. Aapjes zijn niet schatting, ze kunnen best hard bijten...ik zou er maar met een grote boog omheen lopen. Nou ga nu naar je nieuwe foto's kijken. Nog veel plezier!!! Dikke kus van mij!
Leuk, die 'korte' berichtjes van je! ;) xx
Dat je nog levend van elk tochtje terug komt is een wonder.Gelukkig kon je heeeel hard gillen en dat redt jou dan weer.Moet er niet aandenken wat die neushoorns voor je in petto hebben....Hoop,dat ik je fotos hier ergens kan vinden Geniet,maar wees voorzichtig!!!!!liefs,xxx oma.
hoop van harte dat je tocht morgen doorgaat en dat de stakingen je niet in de wielen rijden; mail klonk niet erg hoopvol wat dat betreft. Succes in elk geval en doe de groeten aan onze dierbare familie rhino's, knufz